Just another day in NY

Igår var vi på ett barnmuseeum på manhattan. För tyckte jag det lät lite äckligt med "barnmuseeum" lite Michael Jackson-stil som Jocke sa haha.
Men det var faktiskt väldigt skoj, det fanns en vattenavdelning där man kunde exprementera med vatten typ. Sen barnens favorit "Dora the explorer" hon va söt, typ.
Sen fanns det massa annat och vi lyckades vara där 3 timmar, det var vi och en annan familj som hade 2 barn i Erin och Pipers ålder.

Idag har jag och Yun, hostmam, vart och shoppat. Hittade en långärmad och en typ kortärmad stickad. Den kortärmade hittade jag på GAP, haha. Faaaancy mary. Men jag lovar jag kommer inte komma hem som en fancy golffru och gillar högklackat, det kommer aldrig hända!

Nu ska jag och hostdad ut och fixa ett amerikanskt telefonnummer, jag ger det till er sen :)

miss you!

Sweet



I see your true colors shine.

USA baaaaaby!

Jag vet att jag håller er på sträckbänken med uppdaterningen. Men det händer så sjukt mycket hela tiden!
Förberedelsedagarna på New Jersey va sjukt bra.
Vi var 4 tjejer som åkte från Stockholm i måndags, det är 3 av mina bästa vänner, lätt. Vi 4 kom grymt bra överrens. Och vi hängde ut på den ungefär 11 timmar långa flygresan.

Det känns som att jag egentligen har glömt hälften av allt jag skulle berätta.
Jävligt weird att vi typ fått bullar och kakor till frukost, haha.
Jag har även tagit massa bilder, men de kommer en annan dag.

I tisdags shoppade vi på time square! mmmh awsome!
H&M är lite billigare än Sverige, och forever 21 är sjukt stökigt och trashigt, men det är bra priser så där kommer jag nog shoppa en del.

Igår träffade jag min hostfamilj för första gången, och de är underbara! Erin och Piper är sjukt mysiga och hänger jämt med mig nere på mitt rum, haha.
Familjen är väldigt öppen och lätt att umgås med, tyo hostpappan Rich och jag har setat och druckigt lite öl och snackat skit ikväll typ. Och ni som känner mig vet att det är nått jag inte direkt har nått emot ;)
Så det är ungefär så det ser ut.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så ni får väl kommentera med lite frågor så får jag svara på dem.

Imorgon ska vi in till New York och gå på ett barnmuseeum och äta lunch i Central Park. Det kommer bli skitkul!
Jobbigt med tidskillnaden bara, när jag äter lunch, äter ni middag. Men sånt löser sig. Det finns mail 'n stuff.

Wherever it is, I'll fly , whatever it takes, I'll try
So don't pay no mind  to whatever people say
Whenever it is in my life, know that I will be on time
'Cause you know why - There's no standing in our way

puss puss puss

Hejhej

Imorgon åker jag, festen var mycket lyckad, tack alla som kom! Jag kommer sakna er. Mamma, va inte ledsen, vi ses snart.

Love Maary

Kanske..

..kan man mäta det i avundsjuka?

sundborn goes extreme - again!

Idag har jag vart på utställningen sundborn goes extreme var riktigt värt. De har fått sin inspiration från carl larssons gården, karin larsson var väldigt extremt under sin tid, då hon vände sig emot allt som skulle vara inom inredning på deras tid. Modet var väldigt tungt och mörkt, men Karin inredde sitt hem med ljusa och lätta tyger och möbler.
Eftersom att det just var så extremt för sin tid döptes utställningen till just "-again!"

Även tjejerna från fuldesign.se hade en liten utställningen med sina fulmonster.
Som sagt, himla värd utställning!

Sen var jag och min kära faster på stan och gluttade, och fikade haha.
Sen var jag och handlade på ICA Maxi, men jag glömde handla hälften av allt jag tänkt, så jag fick åka iväg igen.

Men imorgon ska jag inte göra många knop. Ska till jobbet och skriva i rapport, sen fixa det sista.
Sen vänta, vänta och väääänta enda till halv 7 :)

Nu ska jag packa mig väska ordentligt! Vi ses sen!

Oh boooy!



Oh boy, you make me feel like, no boy - can make me feel like you.

Pensionär-mary

Jag sitter här på sängkanten, datorn på nattygsbordet, håret uppsatt som lilla my med ögonkrus som kliandes i ögonen. Jag vill bara informera allmänheten om att det är ute i luften nu, inget att försöka gömma - jag är en pensionär. Jag slog upp mina klara blå, typ, exakt, 08.00. Och nu har jag ängnat 1 timme åt att ligga och lyssna på radio för att inte behöva gå ur sängen, snälla bullen hjälp mig!

Du kan va någons verktyg

Jag tror på att se vissa människor som verktyg. Verktyg för att åstakomma eller utvecklas för att senare träffa andra människor.
För hade du inte träffat person #1 så hade du kanske inte kommit till just den där platsen, för att senare återvända dit och träffa på person #2 som senare presenterade dig för person #3 o.s.v

Och allt handlar om höger och vänster, alla val vi gör. Det finns ju gånger du undrar vad som hade hänt om du valt vänster istället för höger, det finns ju alltid den nyfikenheten. Men det viktigaste är ju att följa sitt hjärta och inse att inget går att göra ogjort så ta vara på stunden, hur känner du nu?


Buddah-style

Idag är en riktigt sysslodag, tror jag. Jag ska iaf tvätta lite mer, för igår träffade jag det fina buddah-skynke (stavas det så?!) som jag fick av Chrippa :)
OCH jag måste städa, eftersom att jag förhoppningsvis får finbesök på fredag :) hihi

Och jag måste åka och hämta mitt pass på Vivo, haha. Sen ska jag se KungFu Panda igen :P såg aldrig klart den förra kvällen, somnade sött i soffan.

Nu ska jag göra mig en liten pensinärsfrukost och läsa tidningen.
Vi ses senare!


Rena rama reeeean!

Idag träffade jag Mich, hon är en liten tjej på 20 jordsnurr, hon gillar fula, korta skatekillar som hänger på Etage, känner du dig träffad hör av dig för vidare information.
Vi satt och skvallrade om allt och alla över en fika, förvånansvärt hur mycket skvaller det finns i en sån liten stad. Folk blir ihop, folk får barn, gör slut. you get it.

Före det var jag till mamma och kopierade mitt körkort, nu kära anhängare, ligger det på lådan. haallelujah! Hoppas jag får det om någon dag, för nu brinner det i knutarna.
Sen var jag iväg till OnOff och köpte nya hörlurar, mina precious Sony MDR-V150 kan va världens bästa typ. De andra gick ju sönder så köpte jag ett par aaascoola WeSC-lurar, totalt värdelösa, så nu är jag tillbaka till gamla goda vanor.

Jag och Mich gick och slökollade lite efter fikat, vi slank in på Gina, där hittade vi jeansklänningar för 29 spänn! Dom hade kostat 299 men va en aninges nersatta, haha. Vi köpte lika. Vi har många saker lika jag och Michipichi-pokemon. Så om folk tycker hon är snygg så tycker om automatiskt att jag också är det, och tvärs om.
Jag köpte även en söt sjal för 15 spänn haha. Ett himla bra kap!

När vi var på Åhlens, då blev vi frälsta. I en jacka, hon i en grön och jag i en svart, sjääälvklart samma modell. Vi la dock undan dom, pengarna trytade på kontot för tillfället och jag måste nog ha mammas åsikt innan jag tar det stora steget och köper den, när jag kom hem och berättade för mamma om min uppenbarelse på Åhlens försökte hon antyda på att jag faktiskt hade en sån jacka - men i grått. Det örat vill jag ICKE lyssna på. Jag vill ha den där jacka, mmh. nu.

Imorgon ska jag och casha in lite på banken, skattepengarna har ramlat in och jag hade tydligen inte valt något konto att sätta in dem på så jag får lov att fixa det nu. Och jag ska växla pengar, dollars dollars!!

Jag hoppas du kommer på fredag!

Take care // Maary

Hasta la vista Korsnäsgården!

Jepp, igår gjorde jag förhoppningsvis min sista dag på paradiset korsnäsgården.
Men det gick bra, jag kommer sakna alla tanter och ja, någon gubbe haha, speciellt gubben som sa att jag var söt som socker imorse när jag var in pratade lite med han :) sen kallade han mig grabb haha så jag vet inte riktigt hur jag ska ta det.

Efter det här har jag kommit på att jag aldrig mer vill jobba med ett jobb där man måste jobba helger. Nej fyfan, ooooom det inte är någon sjukt cool streetaffär, då kan jag offra mig. Men annars får det vara. Förresten vill jag aaaaldrig mer jobba överhuvudtaget, så jag funderar på att börja plugga. Eller ja, jag hoppas att jag är på samma humör sen. Men det tror jag, nog, kanske, att jag är.

Jag har vart lite duktig och städat mitt rum, plockat reda på alla kläder. Åh va jag längtar till min (dröm)lägenhet med min walkin-closet, men en liten puff så man kan sitta där inne och hänga. haha, för så lång tid kan det fan ta ibland att välja kläder, dom dagarna då bara allt känns fel och fult. just gotta love does days!

Sen lyssade jag på P3 med någon snubbe som var helt övertygad om att vi var skapta av aliens, och de hade typ byggt ett högkvarter åt aliens så det visst vart de skulle åka om de ville hälsa på oss. Och det var någon som hade skrivt en bok om mötet med alierna, men han hade inte tagit foto eller filmat dom. MEN dom fanns!

Idag har jag lite saker att uträtta, typ mitt internationella körkort som jag är liiiite seg på att fixa även om Chrippa va GULDvärd och gick in till SJ i Stockholm och fick mitt körkort kopierat, haha. Smoothtalkade hon i kassan sen så var det fixat, haha.

Some people wait a lifetime for a moment like this..

Music swings the rhythm of mi heart

Fyfan va jag inte vill jobba nå mera nu, samma sak dag ut och dag in. Men så är det väl egentligen med det mesta i livet, rutiner. Jag vill ha bättre rutiner, nått som ger mig mer. Kanske börja plugga sen? Skulle vara ett alternativ.

Ingen kan ju ha missat att jag åker till USA nästa måndag, det ska bli så jävla coolt men så jävla vemodigt. Jag menar, jag har ju sett fram emot det här, det var fan min biljett härifrån! Min biljett ut i världen och mot landet med de galna människorna. "Weeeeeelcome to the united states of aaamerica!"
Men någon, du, har sett till att Sverige är världens mest attaktiva land. Någon som lätt viknade sig in i mitt liv, för det var ungefär det som behövdes - en liten vink och lite vardagliga frågor. Min uppsala-sambo.

Tänk va musik gör för oss människor, det tänkte jag speciellt på vid URF. Va människor var glada. Lite musik, kan göra så mycket för oss, positivt som negativt.
Jag vet att det finns låtar som kommer gå heta i min Ipod, låtar som kommer göra att jag saknar dig så! Men även låtar som kommer få mig att le :)

Det är konstigt det där, hur det aldrig blir som man tänkt sig.
Men genom att vara beredd på allt tror jag att man kan ta det med ett annat lugn, för så spännande som själva livet är, gör att man egentligen inte vill veta vad som finns bakom nästa dörr. Men vad som än finns så vill jag vända de till det bästa.
Jag tror på nått sätt på ödet, att det handlar om vilken väg du tar - höger eller vänster.
Så vilket är ditt nästa val?




Hänger vid din grinn!

Jävla stockholm och rusningstrafik! Åkte genom Stockholm i morse, va inte det lättaste, bilar tamefan överallt! Och de där jääkla biltullarna, jag vet inte hur mycket alla mina felkörningar har kostat, haha.
Jag vill ingen så illa att de ska lämna lost i en bil i Stockholms stad.

Jag kom hem vid 11, jag hade mer än gärna stannat i hooden istället. Men jobbet kallade..
Jag har haft ett par awsome dagar, igår drack vi bärs på Hot Company, ooh vilket stället. Och vilken bärs!
Vi skulle se Gentleman men de va så dåligt väder och Chrippa lurade med oss att dricka öl istället, sagt och gjort. Så blev det och de va naaaaaajs :)

Nu ska jag som vanligt till mitt jobb, haaallelujah!

I miss you lilla mongobaby!

Vänsterhäntas dag

Igår va det de vänsterhäntas dag, grattis till mig! Mig och var 10:e svensk.
Dagen firas internationellt, dock inge popa och ståt. Men bara vetskapen av att vi vänsterhänta har en egen dag glädjer mig.

Igår var jag även på amerikanska ambassaden, det gick bra. Jag fick lov att lämna fingeravtryck och mannen i luckan frågade om jag va kriminell och hade lämna fingeravtryck förrut, med tanke på hur profisionellt jag gjorde det, jag svarade självklart nej med ett leende.

Idag ska vi och se gentleman på gröna lund, Stockholm är en otroligt spännande stad, försök att köra bil i den du, med tanke på att de bygger om halv stan OCH alla de gator jag skulle åka på = totalt bortförvirrad maria.
Jag fick mig dock en glimt av kungliga dramaten och soy bar, coolt. haha

Idag ska jag försöka fixa mitt internationella körkort! Cause USA here I come!

Love Maary


Du va inte på siljaline i veckan?

Haha, nyss ringde det en Anders Nilsson till mig och frågade om jag hette Maria och hade vart på kryssning på Siljaline i veckan! Jag blev mycket ställd men fick fram ett nej, då ursäktade han sig och sa att han sökte en Maria, som skulle bo i Falun.
Eftersom att jag blev så nyfiken så frågade jag lite om henne och om jag kanske kunde veta vem hon var, hon hade 2 bröder, gick på friskis och svettis, var liten och kort och hade krulligt hår, 87a och hette, ja som sagt, Maria. Känner du igen någon sån så hör av dig! haha

När han berättade att hon va 87:a så blev jag ännu mer förvånad och sa; men det är ju jag med!
Då svarade han lungt; jag vet, jag ringde skattemyndigheterna.

haha, stalkerdude nr 1!!

Han avslutade samtalet med att det var synd att det inte var jag och bad om ursäkt.

Hoppas han hittar sitt kryssningsragg!

I kissed a girl - and I liked it!

Jag fick först höra den här låten på skatetävlingen på URF, ohmy. Den har nästlas sig fast i mitt huvud!



Den är så  jävla röj!

Here we go; summeringen av URF-08!

Jag startade från Falun 8 på onsdagsmorgonen för att hämta upp Lis och Tina i Borlänge. De kom som två luffare, haha så mycket packning! Trodde aldrig det skulle få plats i min lilla bil, men på nått magisk sätt slukade åket allting och vi begav oss mot Uppsala och förväntningarna höjdes ju närmare vi kom.

Linda satt först i kön så vi hängde på henne, efter vi setat där en halvtimme fick vi beskedet att banden var försenade och campingen skulle öppna mellan 14-15, men inga sura miner för det. Vi drack öl och kickade boll.
Efter all väntan kom vi in och slog upp vårat camp, det blev sjukt bra!
Jag slog upp mitt Rusta-ruckel, som jag hade inhandlat för hela 99 svenska riksdaler. Det sög totalt, och hade ingen tak så det skulle ha regnat in i det, och eftersom att det spöregnat allt dagar så you do the math.
Då kommer räddaren J och sa; jag har ett jättestort tält, du kan få sova där. Happy Mary!

På onsdagen var det ju inga band som spelade så då chillade vi mest, och drack öl.
På torsdagen spelade Chords och Burro Banton, så vi var och såg dom. Jag har kört pensionär-style hela Uppsala så jag har knappt vart full, stått längst bak på alla konserter och bara vart allmänt seg. Fattades bara rullator..
Då hade jag fått komma in gratis, för personen över 60+ kom in gratis på festivalområdet. Och jag har lätt vart över 60 i själen dessa dagar haha.

På fredagen kom jag knappt ihåg vilka vi såg, men det var en helt ok dag! Men då var jag så trött att det kändes som att de var sista kvällen och att vi skulle åka hem imorgon, men icke. Och man sov så dåligt, på kassa liggunderlag. Dock hade jag rakt under där jag sov, haha. På söndagen insåg jag att J hade legat i värsta gropen typ, haha inte undra på att han hade ont i kroppen.

Lördagen var vi och tittade på skatetävlingen och grafittin. Det var mycket lyckat! DJ Large vände skivor och sådär. Sen åt vi gooodaste thai-maten! MMMH! Nudlar med fläskkött wokat i ostronsås!

På lördagsnatten skulle vi se Massive B som var sista grejen som hände, men då höll jag på att frysa ihjäl. Så jag var en ännu störra partypooper och drog tillbaka till campet och J hängde kvar hos sin vän Henke.

På söndagen var det både skönt och vemodigt att packa ihop sakerna. Skönt att komma hem till sängen men tråkigt att behöva säga hejdå. Fast vi säger inte hejdå, vi säger - vi ses.
Lisa skulle till Sthlm med Jonas så det var bara jag och Tina i bilen hem, sen hade vi sällskap med Bisse, killen-som-inte-sa-nått och Punkarn. Fast de åkte före i en annan bil, sen stannade vi på en mack och åt glass, mmh det var trevligt!
Jag tror absolut att jag kommer träffa dessa människor igen!
Och dig, det måste jag.

Idag åker jag till Sthlm för att fixa med visumet.
Jag kommer kanske hem imorgon eller på fredagen, sånt får visa sig.
Vi ses!

Love Maary


För alltid..

Den här låten;



Kommer för alltid vara Uppsala2008's bästa och mest uttjatade låt!
Bring back some memories!

Bring back camp presääääänning!!


Smarriga kändisar

Åhja! Va mycket snygga människor, jag må se lite frågande ut, men det kan också va fallet,
njut kära bloggläsare! njuuuut!

http://unt.qbrick.com/index.aspx?id=1064

Resten av historierna om uppsala2008 kommer senare, när jag orkar sätta mig ner och gå egenom vad som egentligen hände. Då även med några kort, mina kära camp anhängare lovade att skicka över några.
Finns ju så många fina kort på mig, hallelujah - alla tagna av mästerfotografen J!

j g s k  r d g

FREEDOM!

NU VA DET AVKLARAT! 9 dagar att paradiset är nu klart.
Men det har vart en riktigt soft kväll, vi har kollat på allsång på skansen och fikat. Alla tanter va jätteglada och skrattade asmycket till allting, de verkar lite övertrötta men ville absolut inte missa allsången.

Erik har vart en väldigt bra lillebror och tittat över min bil inför färden imorgon.
Och jag har packat klart alla mina grejer, blev en hel del kläder med. men så får det vara!

Idag hade usa-mamman skickat mer bilder på barnen, de är så sjukt söta! och jag har köpt pettson-böcker till dem, haha. Jag älskar pettson!

Nu ska jag duscha och sen sova :)
och ja still, alla underbara människor - vi ses!

packa pappas kappsäck

Packa, är bland det tråkigaste jag vet.

- 2 liggunderlag
- sovsäck
- öl
- täcke
- kudde
- lakan

ungefär det jag fått med mig i packningen hitills.
När jag stod och kollade på vad jag skulle ha för kläder fick jag hjärnstopp. Var inne och tittade på SMHI, men va sjutton, vad blir det för väder? Lika bra att lägga i skoteroverallen OCH bikinin.
Sen måste jag och tanka bilen också, sjukt tråkigt.
Men ack så kul att fröknarna Lis och Tina ju ska åka med mig :) wiiho!

Jag kan knappt förstå att helvetesdagarna på jobbet är över efter denna. HEY I MADE IT IM THE WORLDS GREATEST! Som den där barnrövare skulle sagt.

Nu ska jag ta mig i kragen och styra upp lite saker,
och du, vi ses imorgon! :)

inför URF 2008!!

YEES!!! denna väntan har kommit till sitt slut, IMORGON åker vi!
Ska hämta upp Lis och Tina i Borlänge sen bilar vi ner mot reddgi, fylla och ostabila tält. Den här festivalen kommer inte bli en nykter festival som förra året. FYLLA OCH KÄRLEK!

Igår var Jag och några till ute i Bomans sommarstuga och fikade för att han hade fyllt år. YEEEY 21 år Boman!
VI pratade om allt mellan himmel och jord men sen kom vi in på skräckfilm och medans vi pratade om det mörknade det utanför stugan.
Martin berättade om att det var någon tjej som hade åkt mellan Falun och Borlänge så hade det stått en barnvagn på vägen, så hade tjejen stannat och tittat. Då hade det krypit in en mörkklädd människa i hennes bil, hon hade inte märkt det och hoppade in i bilen och körde vidare..
Som tur hade det vart bilar bakom henne som sett personen krypa in och följde efter tjejen, tutade och blickande. De följde efter henne enda tills hon stannade sin bil hemma hos sig i Svärdsjö och då hade den mörkklädda människan hoppat ur bilen.
FYYYYFAAAAN! Jag skulle aldrig stanna om jag va själv i bilen, jag är livrädd för sånt där!
Och min värsta mardröm vore om man satt och åkte bil själv en kväll och tittar upp i backspegeln och det sitter någon där bak. Jag får kalla kårar bara av att tänka på det.
Så när jag kom hem igår hade de skrämt mig upp mig så jag inte kunde sova och inatt drömde jag någon sjuk mardröm. Är ni så där lättskrämda som mig?

Nu ska jag fixa lite inför festivalen, laga trash-festivalbyxor, packa bilen o.s.v sen är det jobb!
Vi ses imorgon va!


Vi har ingenting att förlora..

Igår var jag, Malin, Henke och Anna på etarre. Fyfan, det är så sjukt ruttet, och techno. Vafan måste vart nån jävla euro-techno kväll för musik va så jävla sämst!
Och det regnade ut så man fick lov att hålla sig inne och skaka runt till dåliga uppumpade version av schlager-hits.
Men det va lite kändisar ute, så de va ju trevligt.
Drack mest cider hela kvällen, men de vart fan sluddrigt. Jag skyller på allt jobbande.

Mest fett att nattbussen går nu, fast det är sommar. Så vi styrde lite donken och sen 2.15 bussen hem.
20 svenska riksdaler för att få komma hem!
Jag kom hem vid 3, somnade vid 5, racklade runt här hemma och styrde lite yoghurt.
Du va en ganska bra anledning att hålla sig vaken, haha.
3 dagar kvar.

Jag är helt såld på Coldplay - Viva La Vida.


Vi har ingenting att förlora
Och jag vet att det lönar sig att kämpa
Ingenting har vi att förlora
Och jag vet att det lönar sig att vänta


Gissa vad? Nu ska jag till paradiset K-gårn. Vi ses ikväll!

Cannabis i Luleå!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3012287.ab

Haha, skönt jamaikansk snubbe!

Hej hej sommar!

Uppe i ottan fast man har sovmorgon, det är bonde-style det!

Idag är det 5 dagar kvar till jag åker till uppsala och 24 dagar tills jag lämnar sverige för ett tag.
Jag har nog inte fattat att jag ska åka till det stora vida, sjuka, paranoida, storebror ser dig!!-landet.
Mona-Britt frågade mamma hur det skulle vara att va utan mig 1 år, då tittade mamma på mig och sa; nä, vi har inte pratat om det, punkt.
Haha, ja och så är det faktiskt. Jag vill inte prata om det heller, för det känns så ledsamt, i allt det roligare som är nu så vill jag inte tänka på att jag kommer stå på arlanda och grina när jag måste säga hejdå.

Jag har avklarat 4 av 9 dagar på jobbet. Det känns bra, men min kropp är trött. Igår när jag skulle gå och lägga mig började jag blöda näsblod, det är bland det läskigare jag vet. För det kommer verkligen blod överallt och så springer man runt och försöker få tag i papper och någon som kan tycka synd om en, typ.

Igår var jag och Tess hem till Mia, hon och Johan va hemma från Örebro i helgen.
Vi snackade skit och åt ost och kex, så sofistikerat.
That was very funny, sorry that I write in english but my usa-boyfriend wants to read my blogg and understand this too. love ya! hihi
Jag fick presenter av Mia från grekland, sprit och smycken! :) Jag blev sjukt glad dom va asfina!! Och spriten sas av väldigt god, mmmmh!

Nu ska jag sova lite mer innan jag ska till jobbet.

Jag ser fram emot det så mycket, men endå inte. För det är ju ingen ide, det vet vi.

RSS 2.0