Babylon System



We refuse to be, what you wanted us to be
We are what we are, that's the way it's going to be, if you don't know
You can't educate I, for no equal opportunity
Talking about my freedom
People freedom and liberty


Mamma, jag förstår dig!

Idag blev jag lite äldre än vad jag var igår, för idag insåg jag varför man alla gånger inte vill åka till hejdlöst stora Ica Maxi för att köpa lite mjölk. Mamma, jag har äntligen förstått.

Idag skjutsade jag Jocke till jobbet, jag vet jag är väldigt snäll och borde bli väääldigt bortskäm tillbaka. Tacktack.
Och påvägen hem tänkte jag, mjölk vore bra.. Ica Maxi? neeej, Willys? neeeeej, nej! Statoil - det blir bra!
Jag kände att jag inte orkade att gå in på en megastor affär som har typ en miljon reklamskyltar om extrapriser och mängdrabatter.
Så morgontrötta och nyvakna jag svängde förbi Statoil. Köpte min mjölk, betalade säkert 2 kr mer per liter. Betalade, gick därifrån helnöjd.
Jag har äntligen fattat det.

Moget maary!


En öl, tack!

Igår träffades jag, Annelie och Kattis över lite alkohol. Och så blev det, men först käkade jag och Annelie middag på Bamboo Palace. Kinammmmmmhat! Efter det tog vi bussen till Kungsholmen, för jag fick höra att mitt i city och gamla stan var turistfällor så vi drog oss bortåt. Först till Lokal och tog en öl, sen vidare till Lemon där Kattis lämnade oss för några andra polare. Bangare!

Och där satt jag och Annelie pratade om allt annat än rumsrena saker. Vi hade vårat lilla bord, som nästintill stod brevid ett annat bord. Annelie satt på soffan och efter ett tag hoppade jag dit för att slippa skrika. Då invaderade ett stort kompisgäng vårat bort och det brevid.
"herregud..vad gör de?" 
"alltså är det ok att vi sitter här?"
"Jaja, det går väl bra.."

Då ska ni veta att jag sa inte, "jaja, det går bra att din vän här sitter PÅ mig" Nog för att de hade trängt ut oss i hörnet på soffan så var det en snubbe som var så fräck att han med jämna mellanrum styckte sig mot mig så Annelie typ ramlade av soffan.
Jag bad honom flytta sig bortåt. Han ba; "du bollibompa ringde och ville ha tillbaka sitt vatten" och pekade på min öl. Ja ba; "du.. ålderdomshemmet ringde och sa att det nog var dags för dig att gå hem." Då blev han tyst och lämnade oss ifred.

MIttemot oss satt tandblekta Andreas, som stoltserade med att han bara bodde i Sverige på sommaren. Ohlala extotic tänkte vi, vad kan han jobba med. Där satt han med sin perfekta solbränna och log; Jag är flygvärdinna sa han otroligt snoffsigt.
JAG HÖLL PÅ ATT DÖ sv skratt! 
När han insåg att vi inte alls tyckte det var coolt la han hastigt till "Men jag är inte bög! Jag är inte det!!" Hahaha!
När vi väl hämtat oss lite förklarade vi tyckte att hans jobb verkade otroligt spännande.

Annelie väsnades med att kalla mig Baby hela kvällen (Japp, typ alla på Copyswede kallar mig Baby, eller snorvalpen) Han, Andreas tittade på mig. Ja ba: ja, du började nog 3 eller 4:an när jag föddes. (Han var 32 så titta så rätt jag hade)
Då dök Andreas vän Patrik upp han ba; Jag önskar att alla kvinnor i Stockholm vågade klippa av sitt långa hår" och tittade på Annelies tuppkam.
Resten av kvällen satt Patrik och förklarade sin kärlek till Annelie och hennes hår och försökte få reda på vart hon fick annars så kan kunde vara där och stöta på henne igen.
Medans han Andreassnubben satt och log fånigt med sitt pepsodent-leende.

Vid kl 12 sa jag att det nog var dags att dra, tar ju lite tid att komma hem när man bor i hooden. Men allt flöt på bra och jag var hemma 01.15 och kröp ner i bingen som min baby.
Sjukt kul att vara ute och träffa på alla dessa skumma människor men bästa är nog att komma hem och veta att världens bästa babyboo är där!


En helt vanlig tisdagskväll..

Jag gjorde Jockes favoriträtt igår, stuvade mackaroner. Han är som ett barn, glufsar och ler åt mig. "GOTT!" Han är underbar. Helt rätt.
Efter maten softade vi med ett glas rött, otroligt vuxna. Drack halva ungefär. Funkar bra mot blomflugor, jag lät det stå framme och nu simmar det runt 4 st där. Man blir ju aaaldrig av med de där jävlarna!

Efter att vi softat klart efter maten drog jag med Jocke på kvällens springrunda. Oh yes, Ni hörde rätt. Vi har börjat springa. Duktigt par! Känner mig så jävla tight när vi sprang förbi ett hus, vid utekvisten satt 3 brudar i 17-18-års åldern drack rose och rökte. "jasså, här sitter ni och proppar i er gift och här kommer jag hurtandes, liiiiiite bättre än er!"
Dock kan jag ju inte påstå att jag tar milen på en handväning men springer det gör jag!
Fast det är ett skit att springa med Jocke för han har så långa ben, så hur man än gör så springer han alltid fortare. Så jag funderar på att överge honom och köpa mig en ipod shuffle, någon som har en över och vill bli av med?

Efter rundan så tittade jag på mitt bästa program "my new BFF" haha, det är så bra! Jag ska nog göra ett sånt program här i Stockholm, jag behöver lite vänner och vad jag har förstått ya´ll is just dyyyying to be my neeeew BFF!
Säg vad ni vill, men vi är ju sånt där syndigt par som har TV i sovrummet, funkar skitbra tycker jag. För annars skulle mina tonårsrullar och dokusåpor vara bannade här hemma.
Och under TV har jag min syhörna.
Så jag passade på att sy lite igår när jag tittade på tv, en liten mobilen-plånkan-nycklarna-väska.



Måste bara fixa ett axelband så är den klar! Jag måste fixa mer sygrejer överhuvudtaget. Så mycket ideer och så lite tid! Nu blir det frukost. Ses!



 


Kommer ni ihåg mina röda puffar?

Jag är i mitt esse för pyssel just nu. Jag vill pyssla med allt! Jag syr, fixar, målat och grejar.
För någon dag sedan åkte jag  till Tygvaruhuset och köpte ett ascoolt tyg och klädde om dem.

Resultat;


I just love my puffs!

SPÖREGN PÅ MIN CYKELTUR!!

Mahlin var förbi idag. Lämnade nycklar och jag hjälpte henne fixa en klänning. Jag är duktig på sånt, och billig.
Sen drog jag med henne till Ica och jag svängde förbi apoteket, fan va det är dyrt alltså. Kostar att ligga på topp, och att få ligga överhuvudtaget.

När jag hoppade upp på cyklen och drog till Ica Maxi fick jag bästa känslan, "jag bor verkligen här, här cyklar jag runt på min cykel, i min hood, påväg till mitt Ica" I LOVE IT!
Jag cyklade i min lugna ro, strosade runt på Ica och funderade på vad vi skulle käka till middag.
När jag var halvvägshem brakade helvetet löst, eller ja, regnet iaf. Spöregn. " Va i helevete skulle jag ut och cykla för?!" Jag stannade under en bro och surade och tänkte att jag kommer aaaaaaaldrig komma hem. Men sen isåg jag att ju mindre tid jag spenderade där desto fortare skulle jag komma hem så jag tog tjuren vid hornen, hoppade upp och cyklen och rejsade hem.

BLÖT TJEJ!


En moooose på bricka, tack!

Dalarö-Brandbergen. Brandbergen-Dalarö. Min rutt. Igår sa Jockes pappa att det var Sveriges mest olycksdrabbade sträcka. Skitmycket älg där. Jag vet, jag har sett dem. Älgjävlarna.
Jag hatar älgar. Eller de är roliga på skansen, för då vet jag att jag har övertaget.
Men jag kom åkandes med min lilla corsa en torsdagskväll. Jag tittade ut över åkern vid österhaningekorset. En häst? Ja, men det är ju, tänkte jag. Nä, inte fan var det nån jävla häst, det var ju en stor fet älg!

Och jag får verkligen panik, det går kalla kårar genom kroppen. Jag kan bara förställa mig hur det skulle vara som den stått på gatan när jag hade kommit körandes. Det hade vart platt pannkaka, tack och adjö för mig och min lilla bil.
Tur att jag bara ska jobba några dagar till där ute. Sen kommer jag tryggt återvända till buss 809 och tunnelbanan.

Jag tycker älgar är coola djur, men det är någon skräck inom man som vet att de lever runt omkring och vill mig ILLA!!
Min morfar hade stora älghorn i hallen när man kom in till dem. Kolla, sa han. Dessa har jag skjutit. Men förfan morfar, inte i hallen! Jag tycker jämt de där hornen var äckliga. Och ännu äckligare på en livs levande.

Idag börjar jag 16. Då är det lungt. Men när jag åker hem, 21.30 då är det skymning. Det är då de är aktiva.
Några väl valda ord innan jag drar?

A MOOOSE IS NOT A GOOD THING!


Free willy

Första gången. Jag gjordet det. Free willy. Jag såg säkert likadan ut för alla andra som mötte mig påvägen till bilen. Men jag visste, idag var nått helt annorlunda. Man kände sig fri, otroligt spännande och det fläcktade skönt under klänningen.
Åkte och hämtade Jocke, kunde inte hålla mig; "Jocke, jag har inga trosor på mig.." Jag såg hur han sken upp. Det här ska jag göra oftare.

Vi var och badade i havet. Saltvatten. Sådär alltså. Långgrunt så inåt. Så det var min första gången att bada i havet i år.
Schweisherdalen, något i den stilen.
Åkte och kollade in båtarna och Jocke berättade anekdoter från förr. Mysigt att gå hand i hand i sommarkvällen. Låter som en Tomas Ledin-låt. Men det gör inget. hoppas det håller i sig.



HIGH ON LIFE!

RSS 2.0